24 uurs-sponsor vastenactie van jongeren van Open Hof voor het vastenactieproject;

”Daken voor Oeganda”.

 

Begin februari ontstond tijdens een opstapavond, waarin we het hadden over vasten, het idee om met elkaar een vastenactie te houden voor een goed doel. Als snel waren meerdere opstappers enthousiast en het doel was snel gevonden. Wat kan er nu beter zijn dan de Vastenactie Werelddiaconaat: “Daken voor Oeganda”. Deze actie is immers geďnitieerd door een oud-opstapper.

Tijdens de dienst in vieren van 4 maart jl. werd het plan gelanceerd. Na de viering wierven de jongeren gelijk al sponsors, maar voor de volwassenen begon het toen pas. Hoe organiseer je dit “evenement”, wat is er allemaal voor nodig, wie moeten er op de hoogte zijn, etc.?

Met de medewerking van kerkbesturen, politie en niet te vergeten Ineke Olree kwam alles goed.

 

Toegezegde sponsorgelden

Zondag 8 maart stonden na de kerkdiensten weer jongeren met hun sponsorlijsten klaar en het aantal sponsoren groeide aan.

Zaterdag 14 maart gebruikten 16 jongeren (en 5 volwassenen) even voor half één voorlopig hun laatste maaltijd. Nu mocht er 24 uur lang alleen thee, water en bouillon gedronken worden.

Om 18.00 uur gingen de deuren van Open Hof open en druppelden de jongeren langzaam binnen. In Jeugd I werden de luchtbedden opgeblazen en de slaapmatten uitgerold. Vasten gaat het beste als je het samen doet.

Nadat iedereen zich geďnstalleerd had, verzamelden we ons in de Koepel en inventariseerde Centina de toegezegde sponsorgelden. Het bedrag werd als maar hoger, en kwam uit op €1080,70! (En waarschijnlijk wordt het nog iets meer.)

Het alarm gaat af

Na nog een theeronde was het tijd voor de verdieping. Op een speelse manier werd het thema “omzien naar elkaar “ geďntroduceerd en bestudeerden we Johannes 5:1-9. Het verhaal over de genezing in het bad van Betzata. Een mooi en inspirerend verhaal.

Hierna was er volop gelegenheid om te kletsen met ”de visite”, gemeente- en parochieleden die ons een hart onder de riem kwamen steken, te tafeltennissen, muziek te maken of om een film te kijken. Rond een uur of één was het tijd om de slaapzak in te kruipen.

Zondagmorgen ging even voor half acht het alarm af. De jongeren hoorden niets, maar Tinie en Centina moesten Ineke uit bed bellen (alsnog sorry). De anderen konden uitslapen, want we hoefden toch niet te ontbijten.

 

Symbolische cheque

De dienst van 09.30 uur werd een hele bijzondere. Dominee Mpanga uit Oeganda en zijn vrouw waren aanwezig, de eerste tienernevendienst vond plaats en de leden van de kindercantorij hadden tijdens hun weekend in Rijswijk medailles en aanmoedigingsborden voor de jongeren gemaakt.

Tijdens het koffiedrinken na de dienst gingen de jongeren “met de pet rond” en ook deze spontane actie leverde circa €250,- voor het goede doel op.

De opbrengst van de het 24 uur vasten werd via een cheque symbolisch aan dominee Mpanga aangeboden.

Hierna mochten de jongeren een frisse neus halen en werd in Jeugd 2 alles klaargezet voor een feestelijke lunch. Na 24 uur vasten waren we hier wel aan toe. Het was heel fijn dat dominee Mpanga en zijn vrouw de tijd namen om met ons mee te eten en te zingen.

 

KLIK HIER VOOR DE FOTOREPORTAGE